Al-Quran

Ahlan Wa sahlan...

Selasa, 19 Februari 2013

Bila rindu itu datang...

Salam sejahtera buat semua teman,
Hari ini saya tukar nama blog saya buat seketika... sebab??? entahlah, tak tau nak citer camana... Rindu sangat sangat, hati yang merasa tapi lidah tak terucapkan... Haaaaaa sabar ajelah, cam terkena sakit angau pulakkan. Layan jelah, nak buat camana lagi... hati dah puas mengusir perasaan halus ini tapi tak jugak berdaya... jadi biarkanlah aje kot. Mungkin ada hikmah di sebaliknya, siapa tahu... betul tak? 
Semua ni anugerah Allah... bukan kita saje saje nak... Ada ke insan yang mampu menepis rasa "rindu" ini? Ada ubat tak? Meh beri kat saya kalau anda ada ubat yang mujarab tu... boleh jugak saya telan sebutir dua... suka sangat "r.i.n.d.u" tu kacau hidup saya...uwaaaaaaaa saya dah terkena "jerat/perangkap rindu" ke??? Syuh, syuh, syuhhh... janganlah kacau saya, pi lah main jauh-jauh. 
kadang-kadang saya tak ingatpun semua tu, tapi tup-tup r.i.n.d.u. tu pi terjah pulak dalam mimpi saya... akhirnya bila bangun tidur, semangat berjuang dah longlai semula... Uwaaaaaaaa tak sukaaaaa simpan-simpan rindu ni, sengsara jiwa raga. Keh keh keh... dah macam kritikal sangat jadinya...TAPIIIIIIIIIIIIIII, hanya Allah saja yang tahu apa yang saya rasa sekian lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ni... (27x huruf "A" tu... cuba kira kalau tak percaya, emmm yang tau jer faham apa maksudnya).
"Rindu... janganlah kacau saya ek. Saya dah tak larat nak layan ni... (rindu pun nak mintak layan ke?..ontahlah, tak tau acik doh... sosak napeh den jadi eh... omat akal acik)". Apo nak dikato/
#citer ni kalau terbaca kat kawan-kawan yang mengenali saya, abislah... mesti diorang pening & penuh tanda tanya... hihihihihi.... !!! Oranglain boleh kita tipu, tapi hati sendiri tak boleh nak tipuuu ;)). Kan, kan, kan....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih, sila catat lagi!